En New Orleans kiropraktor Vis på skiftende opfattelser af kiropraktik i USA

Kunst og videnskab af kiropraktor har ofte været udskældte af vestlige sundhed etablering. Den historiske fjendskab er for det meste, at vestlige medicin tendens til at ansætte en filosofi om reduktionisme, som hedder, den bedste måde at forstå, hvordan den menneskelige krop fungerer, hvordan patologier stammer, og hvordan at behandle dem bedst kan opnås ved at reducere kroppen til dets komponentdele. Kroppen er klassificeret i organsystemer, derefter til enkelte organer, som opdeles derefter i deres komponent væv, og endelig enkelte celler selv. Traditionelle vestlige medicin søger at lokalisere årsagen til patologi og derefter behandle lidelsen på det smalleste niveau af omfang muligt. Denne reduktionisme er i direkte modsætning til kiropraktor holistisk tilgang. Kiropraktor, meget gerne traditionel kinesisk medicin practitioner, indser, at kroppen ikke kan være effektivt reduceret i komponentdele. Kiropraktor udsigt liv som et emergent fænomen, der både omfatter og transcenderer komponentdele. I de seneste år har mange vestlige videnskab praktiserende læger begyndt at sætte pris på den holistiske tilgang af kiropraktor og kiropraktik behandlinger begyndt at finde deres retmæssige plads i den medicinske mainstream.

Kløften mellem holistisk sundhedspleje og traditionelle vestlige medicin forsnævring. Ligesom læger er begyndt at sætte pris på fordelene ved holistiske tilgange til sundhed, ansætte nogle kiropraktorer også, nogle af teknikkerne og værktøjer i konventionel vestlig medicin i deres praksis. Traditionelle rygsøjlen manipulation teknikker kombineres med moderne radiologiske diagnostiske udstyr til at bestemme den mest effektive behandling af patienten. Kiropraktorer er også uddannet til at genkende symptomer på alvorlige lidelser, såsom kræft, og når de registrerer sådanne en lidelse de henvise patienten til en sundhedspleje udbyder, har specialiseret sig i denne tilstand. Klart, kiropraktik praksis er i stigende grad opfattes mere som et supplement til traditionelle sundhedsvæsen i stedet for en direkte konkurrent.

Offentligheden har noteret sig de skiftende forhold mellem kiropraktor og læge. Af denne grund give mange forsikringspolicer nu dækning for kiropraktik behandlinger. Derudover mandater de Forenede Staters væbnede styrker nu, at alle service mænd og kvinder skal have adgang til en kiropraktor i aktiv tjeneste. Mange atleter også drage fordel af kiropraktisk behandling, både professionelle og amatører. USA olympiske hold holder en række kiropraktorer på personale og kiropraktik pleje nu ses som en integreret del af den moderne atletiske træning regime.

Øget accept af kiropraktik sammen med andre holistiske behandlingsformer er ikke tilfældig. Videnskabelige undersøgelser har vist, at holistiske teknikker er yderst effektive til behandling af visse former for lidelser, herunder nogle lidelser, der ikke kan nemt behandles med standard medicinsk teknik. Holistisk medicin, engang betragtet som en marginal pseudovidenskab, nyder en stadig mere positivt omdømme blandt de generelle offentlige såvel som professionelle behandlere. Da kiropraktik pleje er nu mere almindeligt tilgængelig end i dage tidligere, og da mange forsikringer nu dækker tjenestegrene af en kiropraktor, sundhedssystemet forbrugerne finder, at han eller hun har flere muligheder end før og er derfor i stand til at indtage en mere aktiv rolle jeg n planlægning hans eller hendes egen sundhedspleje.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.